Monday, 26 December 2011

Universiti Teknologi Malaysia

Asalamualaikum

JUMAAT 23/12/2011
YESZAA. aku baru jerr balik dari utm. selama 4 hari aku duduk sana. ingatkan nak duduk sana 3hari jerr. pastu sebabkan hari ke 3 tu hari krismass then fikir fikir balik mesti tak ada bas enn. so aku dengan ilha pon decided nak balik hari isnin. Makanya, duduk sana 4hari 3malam. hehe. even baru bape hari duduk sana, aku rasa macam dah duduk lama jerr. totally memang seronok sangat. sampai boleh lupa uthm. haha. sorry sygg :p aku pergi hari jumaat. kira petang aku bertolak. dalam pukul 2 bas dari Batu Pahat terus ke Johor Baharu. sejam juga nak sampai sana. tapi tak rasa lama pon :D tiket bas BP-JB rm8 lebih. sampai sana jerr terus cari teksi. kena plak rm10. kira seorang rm5 ajerr. pastu cari kolej kediaman tun hussein onn dimana tirah duduk blok situ. susah juga nak mencari sebab dalam utm tersangat laa besar. melilau mata nak cari nama blok. L04 :) uish kalau nak mencerita secara detail kang jenuh aku nak menaip. nak dipendekkan cerita pukul 6 aku dengan member member lain turun pasar malam. dekat dengan Taman Universiti. bayangkan dengan hujan kitaorang redah hujan. memang melecun laa enn. tapi best laa juga. even pergi pasar just beli kopok lekor ajerr. hehe. lagipun da janji dengan dayah enn nak makan malam dekat kafe. balik utm jerr aku terus ke blok dayah. K11. duduk sana untuk bermalam. 

SABTU 24/12/2011
keesokkan harinya aku, dayah, azi, noey dengan jiha decided nak pergi shopping shopping. area JB. SUTERA MALL. serius aku kata best gilaa shopping sana. sebab banyak barang menambat hati aku. aish banyak juga duit aku terbang beli barang. beli beg,sandal dengan baju T.T untung lahh bawa duit lebih. kalau tak memang aku just cuci cuci mata aje laa. keluar dengan teman teman dayah memang menyeronokkan. diorang jenis supporting abiss laahh. setiap masa ada aje gelak tawa kitaorang :'>



 


AHAD 25/12/2011
keesokkan harinya pula aku just duduk dalam u ajerr. pergi makan tengahari dengan dayah and the gengnya. alang alang tu aku pun amik kesempatan jalan jalan area utm. tak semua tempat aku singgah. penat juga aku pergi round round area sana. bayangkan lahh kawasan berbukit en. nak pergi kafe pun guna jalan jauh. tapi aku tak kesah. boleh juga tengok tengok kawasan sana. yess sana banyak pokok. nyaman tengok benda hijau hijau ini.singgah kat pokok rambutan. haha part ini paling seronok. kesanggupan kitaorang memetik buah rambutan. kelakar bhai :D malam tu pula lagi best sebab dpat makan dominos. H E A V E N. seronok sangat. bergelak ketawa :D 


ISNIN 26/12/2011
rindu pula kat uthm. hari untuk balik. overall sangat seronok. puas hati jumpa member member matrik.even tak semua aku boleh jumpa. iyelah ramai balik enn. so balik dalam pukul 2. tunggu akak delivery sampai kul 3 hantar aku dengan ilha dekat terminal bas. bas sampai pukul 3.30 tiket bas dalam rm10.60 sampai uthm dalam pukul 5 ;)


-the end-

Sunday, 11 December 2011

Pangkor

Asalamualaikum

haiyoo. Pangkor bulan lepas pegi .skunk bru nk update.haha . mcm biasa la en .pegi Pangkor ni under Videorgrafi .aku pegi 25/11/2011 . malam jumaat bertolak ke Pulau Pangkor . best sgt sbb dpt dua seat tuk aku sorang aje duduk. HEAVEN~ xsuka berhimpit :p so kteorg bertolak dr kul 9mlm. sampai kat jeti Lumut kul 6pagi :D nek feri then sampai la kt Pulau Pangkor. check-in kul 12tgahari.agak lame la jgk kiteorg menunggu sbb kiteorg smpai pon pagi en.pastu gi la pantai dulu.snap byk2 gmbr.then tgok ada org sewa basikal 2JAM RM2 !! amik kesempatan untuk berbasikal bersama (ILHA&AEZATY&SYIKIN) haaa seronok sgt !! :'> kteorg round2 satu pulau (melampau) tgok pemandangan menghijau.haaa seronok la >.< enjoy gmbr k.trimass




hahaha.xbole blah yg dok depan tuk.cm mak nyah aku tgok XD


tempat sewa kereta.opss sewa BASIKAL :P


main kotak beracun. permainan ini bole wat aku xsenang duduk tahuu T.T 


oh hauwww.dats me >.< candid lorhh


gmba2 semua ini bukan laa dr kamera aku sendiri. pakai dslr kot. aku pnye kamera cikai2 je -_- xmungkin laa enn .huhu~

-The End-

Saturday, 3 December 2011

Tanjung Piai

Asalamualaikum

HAHA . hanya mampu tergelak je wey . baru nak update?!! lama kot tak new post ni . punya la pemalas . nak disambungkan cerita , ritu 19/11/2011 aku gi trip ke Tanjung Piai tau . gan kwn2 UTHM sekali . so xtau da nk cerita ape ag , sbb cerita aku pon mcm ingat tak ingat jerr . so layan gmbar jela ye (^.^)Y