Tuesday, 20 September 2011

Baking Time !

Asalamualaikum


haha...dulu time cuti panjang abis matrik 2 , keja aku men games ni laa . BAKING LIFE . aku sebenarnye terpengaruh gan my Emak n my Adik . diorg men dulu . then aku pon cube2 la nak men menda alah ni . best laa jgk . mula2 jela . tapi bile da lamee 2 BOSAN . haha . well aku ni cepat sgt bosan gan stu benda . benda jela . mcm games or barang2 en . pastu msti beralih pada yg lain :) nak cite pasal mak n adik aku ni , diorg dr dulu mula men smpai skunk mmg org kata SETIA . tapi ape yg mmbuatkan aku heran+bangga , diorg ni xputus2 minta request kat aku -.- haha . kkdang aku layan kkdang x ;p (sorry mak n wani) -akakmmgpemalas-

-sekian-

Sunday, 18 September 2011

Bermula kehidupan sebagai mahasiswi

Asalamualaikum


hai~sejuk aje dok kat batu pahat ni . bru lepas hujan en . nyaman je rasa . so kat sini aku nk amik kesempatan taip entri baru . well da nk 2minggu aku dok sini . so far so gooood ! happy ! kawan2 ramai . org tersayang dok dekat .budak bilik pon slumberr abis :) mmg tiap2 hari aku tersenyum tergelak jela . syukur Alhamdulillah atas kurniaan yg diberikan oleh-Nya ;D

ohw yee klu ko nk tahu , kat uthm ni rmi jgk laa yg aku kenal . ada yg dri tknik sepang . n selebihnya ramai ex-kmtk . smlm ada reunion ex-kmtk . tapi aku xdpt gi disebabkan demam . sumpah xlarat semlm . sedihh :(

ape lagi nk cite yee . buntu buntu -.-'' ok laa . aku nk gitau sbjk yg aku amik kat uthm . kat sini aku dpt civil engineering of coz . dgr cite satu2nye kos perdana kat sini :D antara sbjk yg aku belajar :- matematik kejuruteraan (ingatkan da xjmpe laa nate ni ag T.T ) , statik&dinamik , pgajian islam , bi , pemuliharaan alam semulajadi , kenegaraan&pembangunan mutakhir malaysia . ohw yee aku kat sini amik BAHASA JERMAN (perlu ke capital letter -.- ) batak sungguh ! peduli ape hakuhh ! haha ..

aku cukup bertuah tau sbb sekelas gn roomate aku sendiri (Aezaty Ahmad) kiteorg mmg ngam since dr matrik ag . kat mtrik pon stu bilik , kat u pon stu bilik . well pakat kot :D hehe . yg bole dpt sekelas 2 mmg rezeki aku laa (Alhamdulillah) . sbb bole dpt sekelas 2 atas permintaan seorg kawan yg nak tuka group gan aku . aku mula2 dpt group C (memandangkan ijat gan rmi kwn ag group D) then dpt laa tuka .
org len dok sibok cri mmbe len sbb nk tuka group , aku senang2 je dpt . 2la namanye rezeki/tuah :'>

(syarah,lily,ijat)

ex-kmtk (awam)

ex-kmtk (elektrik)

khusyuk sgt ! ijat tayang fon ow..
kolej kediaman tun fatimah
(pic google)

sambare..
sambarewa..
lu sama lu..
wa sama wa..
lu jgn cemburu sama TUN FATIMAH..
... ooo.. TUN FATIMAH..
AUUMMM..
TUN FATIMAH..
AAUUUMMMM!!!!! 
hahahaha :D
sory la gmbr xbanyak.gmbr ada tapi..memandangkan aku pnjm lappy sis ecah,so xreti nk msukkn gmbr =.=''  
k la . papai :D

Friday, 2 September 2011

Raya di Kuala Lumpur !

asalamualaikum


SELAMAT HARI RAYA !! aish aku ni suka sgt wish lambat2 en . aku sbnrye nk wish awl raya pertama ag tau . tapi disbbkan aku time 2 penat , so nk update blog 2..aku ketepikan dulu . huhu . so arini nak cerita pnjang2 ckit sbb raya aku kali ini mmg...BEST !

Bagi aku best sbb aku xrasa pon raya kali mcm happening je semcm . mungkin ada la faktor2nye yg aku pikirin mcm xsyokk aje . mula2 bila bngun pagi raya tu aku rasa betul2 xsemangat . aku terus pikir la , arini raya ke tak ! mcm sedih jela pagi 2 . pastu tgok family aku pon mcm xsemangat je pagi raya 2 mmbuatkan aku lagi tak semangat tahuu T.T bayangkan time 2 rata2 ahli keluarga Encik Sanudin blom mandi pagi smpai ke-tengahari . euww kan . haha . pastu dengan kuih raya xmsuk dlm balang agi . byk agi la blom prepare . tapi yg penting RUMAH of coz KEMAS la en ! haha .

Tetibe2 ntah mcmne sedara aku kol nak dtg uma !! aduh mmg kelam kabut jadinya . time 2 la kabot nak sediakan kuih . panaskan rendang ketupat semua arr -.-'' pastu pastu time 2 jgk la nak IRON BAJU RAYA ko tahuu . kalau ko tgok la time 2 mmg kiteorg lari sana sini dok sibok nak prepare last minit ! aku jadi tension ar time 2 ..

Tapi Alhamdulillah la..sbb dari situ la mmbuatkan hari raya aku mcm seronok je . kalau sedara aku xdtg la , alamatnya mmg aku xraya ar en . TU YG KATA MAK AKU , ORG YG DTG BERAYA KAT UMA NI BAWAK BERKAT . time kasih kepada keluarga CIK WAN JAH :'> terharuuu ..

so...lepas 2 pnye cite aku sekeluarga kua berjalan beraya la en . kalau ko tgok pic yg kat bwh ni ..ha tula antara uma yg kiteorg serbu ! (aku sebnrnye nak memendekkn cite) hehhe :p

1) rumah pakcik rojak


2) rumah cik wan jah


3) rumah pakcik mahmod


 4) rumah arwah pkcik jali



haha . rajin aku amik gmbr uma org . kalau ko nak tau semua sedara aku ni keluarga belah mak aku . kiteorg mmg fes raya kat KL . 2nd day baru balik kg :) kg aku kat Sg.Besar Selangor ..2nd day raya pnye cite nnti aku story k ;) so memandangkan raya pon blom abis agi , kat sini aku nak mgucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI . MAAF ZAHIR & BATIN :D