Monday, 29 August 2011

Shopping terakhir myb !

Asalamualaikum



haaa rini mcm semangat ckit nak taip entri baru . xtau la dr mne dtgnye semangat baru ni . siyes aku ckp baru2 ni aku agak down ckit . perasaan bercelaru . myb dok pk raya mcm xbest je tahun ni . xpon dok pk psl xlame ag nak smbung degree then xprepare pape agi !! agrhhh serabut pale otak aku tahu ! rasa nk nangis je .  ok berbalik pada cite...er cite ape ye..pening suda ! ak sbnrnye nak gtau la smlm aku kua gan family pi shopping . actually xde la shopping mne pon . takat beli barang dapur jela . ohw ye memandangkan aku baru je dpt WPP , so aku guna la en . wey duit raya kot . rm1500 . haha .. duit raya mendanye , KENA BAYAR BALIK kot ! hampeh hampeh . kalau bagi terus xpe gak en . huhu . Makanya aku pon guna duit 2 ckit . memandangkan aku ni mcm boros semcm , so aku kuakan rm100 jela . 2 pon rasa mcm byk ag tu , then bagi kat my mak soh pegangkan ag rm50 . Jadi kat aku ad rm50 la en . HEI NAK WT PE GAN RM50 TU !! aku jadi buntu seketika . nak beli ape ye . aku kena gak belanja ! bukan selalu ok kua jejalan then berbelanja sakan . teragak nk gi Watson so msuk la en.
tgok brg ape bole ak beli . pastu teringat nk beli BENDA YG MELEKAT KAT HIDUNG 2 . ape namanye la ye . argghh persetankan . aiseymen -.-'' haha smbung agi pastu xkan stu barang je en . then ternmpk plak mask . haa ape agi aku pon capai la en . pastu sunblock ! DONE !! malas da nak round2 cri barang ag !! kang dibuat xcukup plak duit , malu aku nnti :p

showw offfff !! haha

okthnxbai XD

Sunday, 28 August 2011

Hold My hand -Maher Zain

lately asyik lirik je en.ape cite psl kehidupan ? malas ow nk taip psl hidup aku ni . sape je en nk tau .pape pon layan r lagu ni wey . aku suka tau . tiap2 kali bile dgr then wajib tuk aku ulang semula tuk didengari . asal mcm ulang . grr merapu byk plak . kbai ! dgr tau..Maher Zain tu..


I hear the flower’s kinda crying loud
The breeze’s sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don’t see that we keep hurting each other no
All we do is just fight
Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Children seem like they’ve lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore , heartbreaking crying sounds
And we’re still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it’s a daily basic affair

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don’t we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

No matter how far I might be
I’m always gonne be your neighbor
There’s only one small planet where to be
So I’m always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can’t deny
That we’re always gonna be neighbors
You’re neighbor, my neighbor
We’re neighbors

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let’s pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you.. 

(^.^)

Friday, 26 August 2011

Bisakah



Daku terasa ingin membawa
Cinta yang terlara ke titik mula
Kembali mencuba untuk kali kedua
Menggilapkan gerhana jiwa

Pernah ku terasa ingin merayu
Pada kasih dulu pulang padaku
Lupakan dosaku putihkan kelabu
Tenangkan amarahmu
Namun?

Bisakah yang terpadam dinyala
Bisakah yang terhina dicinta
Walau ku himpunkan sesalku
Bisakah terbuka kalbu

Naluri meminta kuungkapkan kata
Seindah bahasa janjikan setia
Akan bersemilah cinta dihatinya
Percaya ku semula
Namun?

Bisakah yang benci disayangi
Bisakah yang dusta dimaafi
Walauku himpunkan sesalku
Bisakah terbuka kalbu

Bila senduku berlinang sayu
Dalam rinduku tertanya

Bisakah yang benci disayangi
Bisakah hatiku difahami
Walauku himpunkan sesalku
Bisakah terbuka kalbu

Cuti nak abis da.sedih !

cm xcaya je en.
aku rasa cm kejap gile dok uma. 
yela minggu depan da nk blah ke johor.
skunk ni stu haprak aku lom packing ag.
malas gile aku.
aish aku bab packing paling failed tahu !

kat u nnti xdpt aku nk camwhore . x)
xdpt nk lepak dlm bilik sorang2.
xdpt nk melalak bagai nak rakk..

 wat kali terakhir !
lalala~ =3

Wednesday, 24 August 2011

Thank you so much Nuffnang.sayang ko lebih la !

Asalamualaikum 

ok ini malam semangat ok nk taip entri baru.
pasal NUFFNANG !
asal aku teruja sgt ni.aisehmen..
gini citenyeww..(marah Anuar Hadi) oppss.hehe..
aku tergerak hati ok nk buka my nuffnang..
then bile bkk ohmyy la en..DUIT AKU NAIK KOT !
even ciput je pon,tapi tapi aku excited ok !
gile ko aku tak excited , selama ni aku bukak haremm duit aku nak naik.
Alhamdulillah naik jgk :D
berkat kesabaran aku di bulan pose la ni. :p
pape pon thnk you so much to NUFFNANG !
nak tahu aku da mula syg kat ko wey wahai nuffnang..
terharu aku tahu ... :'>

Sunday, 21 August 2011

Perdebatan Seorang Professor Athiest dgn pelajar yg beragama islam !

Asalamualaikum 

Seorang atheist yang juga professor falsafah bercerita dalam kuliahnya mengenai masalah yang dihadapi oleh sains berkenaan dengan Tuhan. Dia meminta seorang pelajarnya bangun dan beliau bertanya…
Prof: Kamu percayakan Tuhan?

Pelajar: Sudah semestinya professor.

Prof: Adakah Tuhan itu baik?

Pelajar: Ya

Prof: Adakah Tuhan itu amat berkuasa?

Pelajar
: Ya

Prof: Saudara saya meninggal kerana kanser walaupun dia berdoa kepada Tuhan agar dia boleh sembuh. Kebanyakan kita akan cuba membantu mereka yang sedang sakit tetapi Tuhan tidak. Jadi macamana Tuhan itu baik? Hmmm?

(Pelajar berdiam diri)

Prof: Kamu tidak boleh menjawabnya ya? Mari kita teruskan lagi anak muda. Adakah Tuhan baik?

Pelajar: Ya.

Prof: Adakah syaitan baik?

Pelajar: Tidak.

Prof: Siapa yang mencipta syaitan?

Pelajar: Tuhan.

Prof: Tepat sekali, beritahu saya anak muda, wujudkah kejahatan didunia ini?

Pelajar: Ya.

Prof: Kejahatan ada dimana-mana bukan? Dan Tuhan mencipta semuanya, betul?

Pelajar: Ya.

Prof: Jadi siapa yang mencipta kejahatan?

(Pelajar tidak menjawab)

Prof: Bukankah terdapat penyakit? Keruntuhan moral? Kebencian? Keburukan? Semua perkara yang dasyat ini wujud didunia ini bukan?

Pelajar: Ya professor.

Prof: Siapa yang menciptanya?

(Pelajar tiada jawapan untuknya)

Prof: Science menyatakan yang kamu ada 5 deria untuk mengenalpasti dan melihat dunia disekeliling kamu, beritahu saya anak muda, pernahkah kamu melihat Tuhan?  
Pelajar: Tidak pernah professor.

Prof: Sila beritahu jika kamu pernah mendengar akan Tuhan itu?

Pelajar: Tidak pernah professor.

Prof: Pernahkah kamu perasankan akan Tuhan itu? rasaiNya, menghiduNya? Adakah pada kamu itu apa-apa deria yang boleh membuat kamu kenal akan Tuhan itu?

Pelajar
: Tiada professor, saya tidak pernah mengalaminya.

Prof: Dan kamu masih percayakan Tuhan itu?

Pelajar: Ya professor.

Prof: Berdasarkan kepada pemerhatian, pada kajian, pada suatu yang boleh didemonstrasikan, sains menyatakan yang Tuhan itu tidak wujud. Apa pendapat kamu mengenainya?

Pelajar: Saya tidak boleh berkata apa2 professor, saya hanya ada kepercayaan dan keimanan kepada Tuhan itu sendiri.

Prof: Ya.. percaya.. iman, itulah dia masalah yang dihadapi oleh sains

(Pelajar termenung dan berfikir lantas bersuara..)

Pelajar: Professor, wujudkan apa yang dipanggil panas?

Prof: Ya.

Pelajar: Dan juga apa yang dipanggil sejuk?

Prof: Ya.

Pelajar: Tidak professor, tidak ada sebenarnya apa yang di panggil sejuk itu.

(Semua didalam dewan kuliah terdiam)


Pelajar: Professor, kita boleh ada banyak haba kepanasan, panas yang teramat sangat, yang sedikit atau pun tiada kepanasan. Sebenarnya kita tiada apa yang dipanggil sejuk. Kita boleh mencapai 458 darjah dibawah takat beku tetapi kita tidak boleh pergi rendah daripada itu. Sebenarnya tiada apa yang dipanggil sejuk. Kepanasan itu adalah tenaga, sejuk bukanlah lawan kepada panas, hanya ketiadaan panas itu sendiri.

(Dewan kuliah menjadi sunyi sepi)


Pelajar: Bagaimana pula dengan kegelapan? Adakah wujud apa yang dipanggil gelap itu?

Professor: Apalah malam jika tiada kegelapan?

Pelajar: Sekali lagi professor silap. Kegelapan hanyalah ketiadaan sesuatu. Kita boleh ada cahaya yang malap, cahaya normal, cahaya terang, cahaya berkilau… tetapi jika kita tiada cahaya, itu yang dipanggil kegelapan. Realitinya "gelap" itu tidak wujud. Kita tidak boleh membuatkan gelap itu menjadi semakin bertambah gelap bukan?

Prof: Jadi apa sebenar yang kamu ingin sampaikan disini?

Pelajar
: Apa yang saya ingin nyatakan adalah, falsafah professor itu salah.

Prof: Salah? Bolehkah kamu jelaskannya?

Pelajar: Profesor membuat perhitungan menggunakan konsep yang berlawan, antara hidup dan mati, Tuhan yang baik dan   tidak. Professor melihat konsep ketuhanan itu pada suatu yang nyata, sesuatu yang boleh kita ukur. Professor, sains masih tidak boleh menjelaskan dari mana datangya "ruh atau nyawa" dan apakah "minda" atau "fikiran" itu sendiri. Sains menggunakan elektrik dan magnetism tetapi ianya suatu yang tidak kelihatan dan nyata, malah kita masih tidak memahaminya secara keseluruhan. Untuk melihat mati itu sebagai lawan kepada kepada hidup adalah sesuatu yang tidak tepat kerana sebenarnya mati tidak wujud sebagai suatu bentuk yang nyata. Mati itu bukan lawan kepada hidup, mati hanyalah ketiadaan apa yang memberi kehidupan itu sendiri iaitu nyawa.

Sekarang beritahu saya professor, adakah kamu mengajar bahawa manusia asalnya dari monyet?

Prof: Jika kamu rujuk kepada proses evolusi semulajadi, ya.

Pelajar: Pernahkah professor melihat evolusi itu sendiri?

(Professor menggeleng kepala dan tersenyum kerana mula merasakan perbincangan ini semakin hebat)

Pelajar: Disebabkan tiada siapa pernah melihat proses evolusi itu sendiri sedang berjalan dan tidak boleh membuktikan yang ianya adalah suatu proses yang berlaku secara berterusan, adakah professor mengajar pendapat professor sahaja? Adakah professor saintis atau penceramah?

(Dewan kuliah menjadi gempar)

Pelajar: Ada tak sesiapa didalam dewan ini pernah melihat otak professor?

(Pelajar lain tertawa)

Pelajar: Ada tak sesiapa yang perasan akan otak professor itu? Rasainya, menghidunya? Saya pasti tiada siapa yang pernah berbuat demikian… jadi berdasarkan kepada pemerhatian, pada kajian, pada suatu yang boleh didemonstrasikan, sains menyatakan yang otak professor tidak wujud. Maaf saya katakan, bagaimana kami semua boleh percayakan kuliah2 professor selama ini?

(Seluruh dewan menjadi senyap.. Professor merenung lama kepada pelajar tersebut)

Prof: Saya rasa kamu semua hanya perlu percayakan kepadanya.

Pelajar: Itulah dia professor, hubungan antara manusia dan Tuhan adalah kepercayaan dan keimanannya dan itulah yang membuatkan kita dan seluruh alam ini hidup dan berfungsi sepertinya.
 
sumber-Facebook (Mahasiswa/i Degree UTHM)

Dad's Generation !

Asalamualaikum

haha.biasa dgr Girl Generation en.
skunk ni aku nak gtau ko psl Dad's Generation.
pelik tapi BENAR ok ! 
xcaya en , meh tgok :)


amacam?
ko caya x?!
haha..aku sendri xcaya.
power gilerr.. 
step teratur je..
aku sendri xbole buat...

Saturday, 20 August 2011

Monday, 15 August 2011

Big Apple !

Asalamualaikum



haha.xde niat nak wat sesape terliur.
sedangkan aku sendri pon terliur =.=
huh ! byk merapu .
huhu..tetibe aku mgidam nak makan donut .
myb teringat last time makan pnye la selera .
sampai menjilat jari !
aish sbr jelaa..

Saturday, 13 August 2011

Hari Ini Punya !

Asalamualaikum

enjoy ;)


(Park Jung Min-Not Alone) 

Jichyeoganeun ni nunbichi jaggu nareul noheuryeogo hae
sum icha ni moseubeul bols udo butjapeul su oebseo
Jichyeo stop stop stop ijen deo
Modeungeol step step step beoseona
dolikil su ga eobdago ggeutiramyeo ddo uljiman
so I can believe I’m not alone
ijen not alone deoneun seulpeuji anhge
and I can feel it I’m not alone
jeoldae not alone dashin himdeulji anhge 

ijen dashin down down down down no! no! no! no!
down down down down no! no! no! no!
shigani deo heulreodo I’m not alone
neo hana ddaemune I can believe

 galsurok ni kioki nal butjaba
shilheodo yeojeonhi gey heungeoke sara

 jeom jeom stop stop stop shigani
dashi ddo step step step beoseona
dolagal su ga eobtdago ggeutiramyeo ddo uljiman

 so I can believe I’m not alone
ijen not alone deoneun seulpeuji anhge
and I can feel it I’m not alone
jeoldae not alone dashin himdeulji anhge

 ijen dashin down down down down no! no! no! no!
down down down down no! no! no! no!
shigani deo heulreodo I’m not alone
neo hana ddaemune I can believe

 sumeul swil su jocha eobtneun eodu-un i bamdo
dashineun duryeopji anha neo ddaemune

 so I can believe I’m not alone
ijen not alone deoneun seulpeuji anhge
and I can feel it I’m not alone
jeoldae not alone dashin himdeulji anhge

ijen dashin down down down down no! no! no! no!
down down down down no! no! no! no!
modeunge muneojyeodo I’m not alone
neo hanaro chungbunhae I’m not alone
you’re not alone

Thursday, 11 August 2011

Morning !

Asalamualaikum

well semenjak bole bangun pagi ni (-.-) , ehemm!! hm.. byk benda bole aku buat ..

(ats-Mandy,Bibot,Minnie)

cm biasa la (macam la biasa sgt -.- )  
lalala~ hm bangun pagi je msti la kemas katil , bilik ..


and and and xlupa ye sambung cite korea !
i know ianya bukan stu keperluan ..
aku da tekad kot nak abiskan cite korea ni walau ape pon terjadi 
(ayat nk skema je)

Jewel In The palace


aku agak ramai da tau en cite ni.best kot !
aku layan cite ni kat Maaduu.com
siap ada subtitle ok !
so xjadi masalah la en klu nk tgok cite korea ni
gila xde subtitle , ingat ak phm sgt ar base korea ni -.-''
kah kah kah ..
byk episode aku kena abiskan
cite ni ada 54 episode (aku baru episode 32)
klu nak tgok cite ni kat Maaduu.com ,ape yg penting line internet of coz kena clear
lau x , tersekat-2 la ko nak tgok cite ni !

Nuffnang

Asalamualaikum

aku agak msti rmi tau psl nuffnang ni
aku akui aku masih baru ag.
nak kata aku mgharap sgt,mmg betul la kot.
duit wey..spe xnk !
aku cube menelaah nuffnang ni.
kot-2 ada aku tertinggal something ke yg mmbuatkan duit aku xnaik.
haha cmne nak naik klu blog ko ni ko wt dekk je selalu.mmg PADAN LA EN.kahkahkah..
ye ber-blog ni mmg kena ikhlas.betul la 2..
xpela ada mase nnti aku cube meng-ikhlaskan diri untuk mnaip kat blog (insyaAllah)..

Sunday, 7 August 2011

Tutorial how to wear shawl !

Asalamualaikum

ape ingat kat matrik je ada tutorial. 
memandangkan aku da beli shawl , so msti la kena pkai en.
tapi siyes aku ckp aku lgsung xreti pkai shawl.
bagi aku cm susah je tau T.T
aku cube search kat youtube..
tup tup jumpe !

wahh nasib baik ada..
lau x mmg aku wt shawl aku 2 phiasan yg x brguna jela
haha xjadi masalah aku untuk pkai shawl.

hm kat youtube xde la aku tgok semua tutorial.
pening pale aku nk tgok byk2 kot.
dlm 2 3 org jela.
biasa aku rujuk

sis Fatin Suhana 


aku suka la tgok tutorial dia.
simple !!
overall puas hati la tgok sis ni.

Ohh xsabar nak pasang pelita depan rumah !

Asalamualaikum
baru seminggu puasa,aku da rasa bahang nk raya da ni.
xsabar nak pasang pelita (xbyk pon,ada la dlm dua pelita cm2)
pastu nak bukak lampu kelip-2 lagi.
nampak ber-seri2 la rumah ak nnti..



Saturday, 6 August 2011

Port Dickson (Penginapan Kami Sekeluarga) !

Asalamualaikum

Yeah bile cuti je family aku akan singgah penginapan kat PD.
kiranye cm rumah ke-2 kiteorg la.
tapi kena byr gak la.mana bole tido kat situ free2 en.
rumah pginapan ni best la sbb dkt gan pntai.

syokkkk .!!!!
so kat sini aku sertakan beberapa keping gmbr.
tapi tapi gmbr dlm uma jela.hehe..






sje nk show off sbb uma dia moden kot.
xtau la en kot-2 ak ke yg terlebih jakun ! 
huhu



Sekian lama xkeluar uma !

Asalamualaikum
yeah mmg betul la wey
lame gila kot xkua uma
takat kua gi jemur baju 2 aku xkira laa)
means kua uma gi jejalan. bygkan la kua gan family je pon.
blom kua gan kengkawan ag.
last day kua pon time bfday aku.
sedihh

so arini aku xkemana sgt.
kua dlm kul 6.30ptg cm2.
kira bersiap nk gi bukak puasa.
buka puasa area kajang je.
lepas buka puasa 2 aku gi kat tesco kajang.
rasa cm lame je xgi shopping.
gah jejalan 2 nmpk stu selendang ni.
lawa+simple.
dlm rm10 harga dia,bole thn la.
kaler pon cntik
pink pink agi.huhu ;)
aku ape agi pon beli la.
hm xlame pon kat tesco 2 xlame pon at least aku kua gi jejalan gak.haha..

Friday, 5 August 2011

Tak sabar bulan September nnti !

Asalamualaikum
aku just nak gtau september nnti (7/9/2011)
aku bakal smbung degree kat 
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia 
universiti pilihan aku sendiri :) 
yang paling penting kos yg aku dpt iaitu Sarjana Muda Kejuruteraan Awam Dengan Kepujian.
Alhamdulillah aku bersyukur sangat bile dpt tau yang aku still ag gan sbjk awm ni.
dulu aku langsung xexpect bole smbung tuk kos ni.teringat time nk masuk tknik sepang dulu.
aku bukan ke main agi nk xnk tuk sbjuk ni.
(actually byk gak sbb npe rasa berat hati nk ke sne)
bayangkan la aku amik mse seminggu tuk pk psl ni.smpaikan mak ayah aku terpkse amik cuti semata mata nk bwk aku gi jejalan kat area sek 2.
smpai sne je mak aku pon amik kesempatan interview salah sorang senior.tnye keadaan sek 2 best o x.
tpi actually not bad r sek kat situ.aku stdy awm pon slow2sbb aku ni jenis lambat nk phm :p 
tapi lame2 ok la..tu yg kkdang aku pk balik ape la jadi ye if aku xmsuk sek 2.
hala tuju aku skunk cmne? thts y aku brsyukur n xrugi la msuk sek tknik sepang 2. 
tgok la skunk da bpe lame aku stdy sbjk awm ni.
2tahun kt sek.setahun kat mtrik nnti bile msuk degree,4tahun..

Puasa !

Asalamualaikum 
thnz klu ada yg menyinggah ke blog aku ni 
aku baru je buat blog ni (sebelum ni penah wat tapi aku delete) 
btw memandangkan ak buat blog ni time puasa
so to uolls kat sana ak nk mgucapkan 
Selamat Berpuasa ! 
(yeah nak masuk hari ke-6 baru nk ucap la ye)
memandangkan aku xbyk stdy psl blog ni,so byk agi yang aku xtau.
ape yg mmpu buat,takat 2 jela.pape pon lau bole aku nk mintak tunjuk ajr dr korang yang semmgnye da pro psl blog ni.
xsalah en if aku bertnye psl nk setting semua blog.hope korang baik hati la tolong aku ye :D hehe..
tolong time bulan puasa bagus tau.leh dpt byk pahala :3