Monday, 26 December 2011

Universiti Teknologi Malaysia

Asalamualaikum

JUMAAT 23/12/2011
YESZAA. aku baru jerr balik dari utm. selama 4 hari aku duduk sana. ingatkan nak duduk sana 3hari jerr. pastu sebabkan hari ke 3 tu hari krismass then fikir fikir balik mesti tak ada bas enn. so aku dengan ilha pon decided nak balik hari isnin. Makanya, duduk sana 4hari 3malam. hehe. even baru bape hari duduk sana, aku rasa macam dah duduk lama jerr. totally memang seronok sangat. sampai boleh lupa uthm. haha. sorry sygg :p aku pergi hari jumaat. kira petang aku bertolak. dalam pukul 2 bas dari Batu Pahat terus ke Johor Baharu. sejam juga nak sampai sana. tapi tak rasa lama pon :D tiket bas BP-JB rm8 lebih. sampai sana jerr terus cari teksi. kena plak rm10. kira seorang rm5 ajerr. pastu cari kolej kediaman tun hussein onn dimana tirah duduk blok situ. susah juga nak mencari sebab dalam utm tersangat laa besar. melilau mata nak cari nama blok. L04 :) uish kalau nak mencerita secara detail kang jenuh aku nak menaip. nak dipendekkan cerita pukul 6 aku dengan member member lain turun pasar malam. dekat dengan Taman Universiti. bayangkan dengan hujan kitaorang redah hujan. memang melecun laa enn. tapi best laa juga. even pergi pasar just beli kopok lekor ajerr. hehe. lagipun da janji dengan dayah enn nak makan malam dekat kafe. balik utm jerr aku terus ke blok dayah. K11. duduk sana untuk bermalam. 

SABTU 24/12/2011
keesokkan harinya aku, dayah, azi, noey dengan jiha decided nak pergi shopping shopping. area JB. SUTERA MALL. serius aku kata best gilaa shopping sana. sebab banyak barang menambat hati aku. aish banyak juga duit aku terbang beli barang. beli beg,sandal dengan baju T.T untung lahh bawa duit lebih. kalau tak memang aku just cuci cuci mata aje laa. keluar dengan teman teman dayah memang menyeronokkan. diorang jenis supporting abiss laahh. setiap masa ada aje gelak tawa kitaorang :'>



 


AHAD 25/12/2011
keesokkan harinya pula aku just duduk dalam u ajerr. pergi makan tengahari dengan dayah and the gengnya. alang alang tu aku pun amik kesempatan jalan jalan area utm. tak semua tempat aku singgah. penat juga aku pergi round round area sana. bayangkan lahh kawasan berbukit en. nak pergi kafe pun guna jalan jauh. tapi aku tak kesah. boleh juga tengok tengok kawasan sana. yess sana banyak pokok. nyaman tengok benda hijau hijau ini.singgah kat pokok rambutan. haha part ini paling seronok. kesanggupan kitaorang memetik buah rambutan. kelakar bhai :D malam tu pula lagi best sebab dpat makan dominos. H E A V E N. seronok sangat. bergelak ketawa :D 


ISNIN 26/12/2011
rindu pula kat uthm. hari untuk balik. overall sangat seronok. puas hati jumpa member member matrik.even tak semua aku boleh jumpa. iyelah ramai balik enn. so balik dalam pukul 2. tunggu akak delivery sampai kul 3 hantar aku dengan ilha dekat terminal bas. bas sampai pukul 3.30 tiket bas dalam rm10.60 sampai uthm dalam pukul 5 ;)


-the end-

No comments:

Post a Comment