Friday, 2 September 2011

Raya di Kuala Lumpur !

asalamualaikum


SELAMAT HARI RAYA !! aish aku ni suka sgt wish lambat2 en . aku sbnrye nk wish awl raya pertama ag tau . tapi disbbkan aku time 2 penat , so nk update blog 2..aku ketepikan dulu . huhu . so arini nak cerita pnjang2 ckit sbb raya aku kali ini mmg...BEST !

Bagi aku best sbb aku xrasa pon raya kali mcm happening je semcm . mungkin ada la faktor2nye yg aku pikirin mcm xsyokk aje . mula2 bila bngun pagi raya tu aku rasa betul2 xsemangat . aku terus pikir la , arini raya ke tak ! mcm sedih jela pagi 2 . pastu tgok family aku pon mcm xsemangat je pagi raya 2 mmbuatkan aku lagi tak semangat tahuu T.T bayangkan time 2 rata2 ahli keluarga Encik Sanudin blom mandi pagi smpai ke-tengahari . euww kan . haha . pastu dengan kuih raya xmsuk dlm balang agi . byk agi la blom prepare . tapi yg penting RUMAH of coz KEMAS la en ! haha .

Tetibe2 ntah mcmne sedara aku kol nak dtg uma !! aduh mmg kelam kabut jadinya . time 2 la kabot nak sediakan kuih . panaskan rendang ketupat semua arr -.-'' pastu pastu time 2 jgk la nak IRON BAJU RAYA ko tahuu . kalau ko tgok la time 2 mmg kiteorg lari sana sini dok sibok nak prepare last minit ! aku jadi tension ar time 2 ..

Tapi Alhamdulillah la..sbb dari situ la mmbuatkan hari raya aku mcm seronok je . kalau sedara aku xdtg la , alamatnya mmg aku xraya ar en . TU YG KATA MAK AKU , ORG YG DTG BERAYA KAT UMA NI BAWAK BERKAT . time kasih kepada keluarga CIK WAN JAH :'> terharuuu ..

so...lepas 2 pnye cite aku sekeluarga kua berjalan beraya la en . kalau ko tgok pic yg kat bwh ni ..ha tula antara uma yg kiteorg serbu ! (aku sebnrnye nak memendekkn cite) hehhe :p

1) rumah pakcik rojak


2) rumah cik wan jah


3) rumah pakcik mahmod


 4) rumah arwah pkcik jali



haha . rajin aku amik gmbr uma org . kalau ko nak tau semua sedara aku ni keluarga belah mak aku . kiteorg mmg fes raya kat KL . 2nd day baru balik kg :) kg aku kat Sg.Besar Selangor ..2nd day raya pnye cite nnti aku story k ;) so memandangkan raya pon blom abis agi , kat sini aku nak mgucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI . MAAF ZAHIR & BATIN :D

No comments:

Post a Comment