Monday, 26 December 2011

Universiti Teknologi Malaysia

Asalamualaikum

JUMAAT 23/12/2011
YESZAA. aku baru jerr balik dari utm. selama 4 hari aku duduk sana. ingatkan nak duduk sana 3hari jerr. pastu sebabkan hari ke 3 tu hari krismass then fikir fikir balik mesti tak ada bas enn. so aku dengan ilha pon decided nak balik hari isnin. Makanya, duduk sana 4hari 3malam. hehe. even baru bape hari duduk sana, aku rasa macam dah duduk lama jerr. totally memang seronok sangat. sampai boleh lupa uthm. haha. sorry sygg :p aku pergi hari jumaat. kira petang aku bertolak. dalam pukul 2 bas dari Batu Pahat terus ke Johor Baharu. sejam juga nak sampai sana. tapi tak rasa lama pon :D tiket bas BP-JB rm8 lebih. sampai sana jerr terus cari teksi. kena plak rm10. kira seorang rm5 ajerr. pastu cari kolej kediaman tun hussein onn dimana tirah duduk blok situ. susah juga nak mencari sebab dalam utm tersangat laa besar. melilau mata nak cari nama blok. L04 :) uish kalau nak mencerita secara detail kang jenuh aku nak menaip. nak dipendekkan cerita pukul 6 aku dengan member member lain turun pasar malam. dekat dengan Taman Universiti. bayangkan dengan hujan kitaorang redah hujan. memang melecun laa enn. tapi best laa juga. even pergi pasar just beli kopok lekor ajerr. hehe. lagipun da janji dengan dayah enn nak makan malam dekat kafe. balik utm jerr aku terus ke blok dayah. K11. duduk sana untuk bermalam. 

SABTU 24/12/2011
keesokkan harinya aku, dayah, azi, noey dengan jiha decided nak pergi shopping shopping. area JB. SUTERA MALL. serius aku kata best gilaa shopping sana. sebab banyak barang menambat hati aku. aish banyak juga duit aku terbang beli barang. beli beg,sandal dengan baju T.T untung lahh bawa duit lebih. kalau tak memang aku just cuci cuci mata aje laa. keluar dengan teman teman dayah memang menyeronokkan. diorang jenis supporting abiss laahh. setiap masa ada aje gelak tawa kitaorang :'>



 


AHAD 25/12/2011
keesokkan harinya pula aku just duduk dalam u ajerr. pergi makan tengahari dengan dayah and the gengnya. alang alang tu aku pun amik kesempatan jalan jalan area utm. tak semua tempat aku singgah. penat juga aku pergi round round area sana. bayangkan lahh kawasan berbukit en. nak pergi kafe pun guna jalan jauh. tapi aku tak kesah. boleh juga tengok tengok kawasan sana. yess sana banyak pokok. nyaman tengok benda hijau hijau ini.singgah kat pokok rambutan. haha part ini paling seronok. kesanggupan kitaorang memetik buah rambutan. kelakar bhai :D malam tu pula lagi best sebab dpat makan dominos. H E A V E N. seronok sangat. bergelak ketawa :D 


ISNIN 26/12/2011
rindu pula kat uthm. hari untuk balik. overall sangat seronok. puas hati jumpa member member matrik.even tak semua aku boleh jumpa. iyelah ramai balik enn. so balik dalam pukul 2. tunggu akak delivery sampai kul 3 hantar aku dengan ilha dekat terminal bas. bas sampai pukul 3.30 tiket bas dalam rm10.60 sampai uthm dalam pukul 5 ;)


-the end-

Sunday, 11 December 2011

Pangkor

Asalamualaikum

haiyoo. Pangkor bulan lepas pegi .skunk bru nk update.haha . mcm biasa la en .pegi Pangkor ni under Videorgrafi .aku pegi 25/11/2011 . malam jumaat bertolak ke Pulau Pangkor . best sgt sbb dpt dua seat tuk aku sorang aje duduk. HEAVEN~ xsuka berhimpit :p so kteorg bertolak dr kul 9mlm. sampai kat jeti Lumut kul 6pagi :D nek feri then sampai la kt Pulau Pangkor. check-in kul 12tgahari.agak lame la jgk kiteorg menunggu sbb kiteorg smpai pon pagi en.pastu gi la pantai dulu.snap byk2 gmbr.then tgok ada org sewa basikal 2JAM RM2 !! amik kesempatan untuk berbasikal bersama (ILHA&AEZATY&SYIKIN) haaa seronok sgt !! :'> kteorg round2 satu pulau (melampau) tgok pemandangan menghijau.haaa seronok la >.< enjoy gmbr k.trimass




hahaha.xbole blah yg dok depan tuk.cm mak nyah aku tgok XD


tempat sewa kereta.opss sewa BASIKAL :P


main kotak beracun. permainan ini bole wat aku xsenang duduk tahuu T.T 


oh hauwww.dats me >.< candid lorhh


gmba2 semua ini bukan laa dr kamera aku sendiri. pakai dslr kot. aku pnye kamera cikai2 je -_- xmungkin laa enn .huhu~

-The End-

Saturday, 3 December 2011

Tanjung Piai

Asalamualaikum

HAHA . hanya mampu tergelak je wey . baru nak update?!! lama kot tak new post ni . punya la pemalas . nak disambungkan cerita , ritu 19/11/2011 aku gi trip ke Tanjung Piai tau . gan kwn2 UTHM sekali . so xtau da nk cerita ape ag , sbb cerita aku pon mcm ingat tak ingat jerr . so layan gmbar jela ye (^.^)Y




Tuesday, 15 November 2011

:'>

Asalamualaikum


  
LADY ANTEBELLUM-JUST A KISS

Lyin' here with you so close to me
It's hard to fight these feelings when it feels so hard to breathe
Caught up in this moment
Caught up in your smile

I've never opened up to anyone
So hard to hold back when I'm holding you in my arms
We don't need to rush this
Let's just take it slow

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burning so bright
No I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright, with just a kiss goodnight

I know that if we give this a little time
It'll only bring us closer to the love we wanna find
It's never felt so real, no it's never felt so right

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burning so bright
No I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright, with just a kiss goodnight

No I don't want to say goodnight
I know it's time to leave, but you'll be in my dreams

Tonight
Tonight
Tonight

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch of the fire burning so bright
No I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright, oh, let's do this right, with just a kiss goodnight
With a kiss goodnight
Kiss goodnight

Friday, 11 November 2011

Samsung Galaxy Note

Asalamualaikum


Samsung Galaxy Note

hahaha
ohsem en !!
tapi mne nak cekau duit tuk beli ohwww~
cuci mata jela T.T

Thursday, 10 November 2011

Wednesday, 9 November 2011

If This Was A Movie

Asalamualaikum

-Maddie Jane-

Original Singer by Taylor Swift

Together

Asalamualaikum

Sunday, 6 November 2011

Pesta Konvo

Asalamualaikum

-SRIKANDI ANGKLUNG-

Friday, 28 October 2011

Nuffnang lagi !

Asalamualaikum

ini voucher saya

-THANK YOU NUFFNANG-

Tuesday, 18 October 2011

OKU

Asalamualaikum



geng OKU

terdiri daripada :-
Ilha (leader)
Aezaty
Syarah 
Asyikin
Lily
Anis (me)

sebenarnya xde benda pon nk gtau.
sje je group OKU ini ditubuhkan.
sebab ape pon xtahu
myb sebab kiteorg stu kelas 
then
makin lama makin rapat ! :)
seingat aku laa nama ni diambil masa kteorg kat kawasan Dataran Siswazah
malam tula kiteorg huuhaahuuhaa ~
well baru lepas balik shooping kt BPmall en (Batu Pahat mall)
singgah kat DS tu mkn2 laa.
(makan Big Apple)


Syarah parking keta kat kwsn OKU (sebab tula kot nama diambil)
enjoy gilaa la time 2..

(^.^)

Tuesday, 4 October 2011

Hardcore ex-doormie

Asalamualaikum

smt sepang : 2009


rindu korang :'> GA102 hardcore ex-doormie..teringat segala kenangan manis mahupon pahit. manis time kita happy2. pahit plak time kena denda xpergi prep -___- papepon semua 2 kenangan yang xbole dilupakan. 

reunion : Times Square/09

time ni xsemua ada en :(
syidot , naiyl , zera , kecik , awie , aaz , tea'
diorg xdpt dtg..
next time , hope sgt semua bole kumpul :)

#nak sgt wt reunion time kita semua da ada family masing2. semua da kawin pastu anak2 msti comel mcm korang.alahai cant wait laa :'>

Saturday, 1 October 2011

Taiyou No Uta (Movie)

asalamualaikum


xmo cakap banyak ! meh tgok sinopsis dia.gerenti cite dia best...

Summary: 
A girl who can only live at night and a high school student who loves to surf as the sun rises…The two had nothing in common…Kaoru Amane (YUI), 16 years old, did not attend school but instead sang herself away every night after dark at a square in front of a train station with a guitar in her hands. She led a lifestyle opposite the norm, sleeping during the day and active at night. Kaoru was suffering from xeroderma pigmentosum (XP), an illness, which also might be described as the allergy to the sun, and was not allowed to be exposed to sunlight. The only motivation in her life was singing, which also was the only connection to the outside world. One day, an incident drastically changes her life…Kaoru returns home at 4:00 am, before sunrise. Outside her room window, she spots a high school student, Koji Fujishiro  (Takashi Tsukamoto) standing with a surf board in his hands. It becomes her routine to watch him and his friends come and go to the ocean every morning, before going to sleep..

**************************

aku penah dengar ost cite ni.penyanyi asal dia pelakon dlm cite ni jugak iaitu YUI. dia mmg asalnya seorg penyanyi. banyak da lagu dia main. lagu lebih kepada anime. antaranya Bleach dll. orgnya yg comel begitu jgk suaranya. minat sgt2 gan dia ni!


Tuesday, 20 September 2011

Baking Time !

Asalamualaikum


haha...dulu time cuti panjang abis matrik 2 , keja aku men games ni laa . BAKING LIFE . aku sebenarnye terpengaruh gan my Emak n my Adik . diorg men dulu . then aku pon cube2 la nak men menda alah ni . best laa jgk . mula2 jela . tapi bile da lamee 2 BOSAN . haha . well aku ni cepat sgt bosan gan stu benda . benda jela . mcm games or barang2 en . pastu msti beralih pada yg lain :) nak cite pasal mak n adik aku ni , diorg dr dulu mula men smpai skunk mmg org kata SETIA . tapi ape yg mmbuatkan aku heran+bangga , diorg ni xputus2 minta request kat aku -.- haha . kkdang aku layan kkdang x ;p (sorry mak n wani) -akakmmgpemalas-

-sekian-

Sunday, 18 September 2011

Bermula kehidupan sebagai mahasiswi

Asalamualaikum


hai~sejuk aje dok kat batu pahat ni . bru lepas hujan en . nyaman je rasa . so kat sini aku nk amik kesempatan taip entri baru . well da nk 2minggu aku dok sini . so far so gooood ! happy ! kawan2 ramai . org tersayang dok dekat .budak bilik pon slumberr abis :) mmg tiap2 hari aku tersenyum tergelak jela . syukur Alhamdulillah atas kurniaan yg diberikan oleh-Nya ;D

ohw yee klu ko nk tahu , kat uthm ni rmi jgk laa yg aku kenal . ada yg dri tknik sepang . n selebihnya ramai ex-kmtk . smlm ada reunion ex-kmtk . tapi aku xdpt gi disebabkan demam . sumpah xlarat semlm . sedihh :(

ape lagi nk cite yee . buntu buntu -.-'' ok laa . aku nk gitau sbjk yg aku amik kat uthm . kat sini aku dpt civil engineering of coz . dgr cite satu2nye kos perdana kat sini :D antara sbjk yg aku belajar :- matematik kejuruteraan (ingatkan da xjmpe laa nate ni ag T.T ) , statik&dinamik , pgajian islam , bi , pemuliharaan alam semulajadi , kenegaraan&pembangunan mutakhir malaysia . ohw yee aku kat sini amik BAHASA JERMAN (perlu ke capital letter -.- ) batak sungguh ! peduli ape hakuhh ! haha ..

aku cukup bertuah tau sbb sekelas gn roomate aku sendiri (Aezaty Ahmad) kiteorg mmg ngam since dr matrik ag . kat mtrik pon stu bilik , kat u pon stu bilik . well pakat kot :D hehe . yg bole dpt sekelas 2 mmg rezeki aku laa (Alhamdulillah) . sbb bole dpt sekelas 2 atas permintaan seorg kawan yg nak tuka group gan aku . aku mula2 dpt group C (memandangkan ijat gan rmi kwn ag group D) then dpt laa tuka .
org len dok sibok cri mmbe len sbb nk tuka group , aku senang2 je dpt . 2la namanye rezeki/tuah :'>

(syarah,lily,ijat)

ex-kmtk (awam)

ex-kmtk (elektrik)

khusyuk sgt ! ijat tayang fon ow..
kolej kediaman tun fatimah
(pic google)

sambare..
sambarewa..
lu sama lu..
wa sama wa..
lu jgn cemburu sama TUN FATIMAH..
... ooo.. TUN FATIMAH..
AUUMMM..
TUN FATIMAH..
AAUUUMMMM!!!!! 
hahahaha :D
sory la gmbr xbanyak.gmbr ada tapi..memandangkan aku pnjm lappy sis ecah,so xreti nk msukkn gmbr =.=''  
k la . papai :D

Friday, 2 September 2011

Raya di Kuala Lumpur !

asalamualaikum


SELAMAT HARI RAYA !! aish aku ni suka sgt wish lambat2 en . aku sbnrye nk wish awl raya pertama ag tau . tapi disbbkan aku time 2 penat , so nk update blog 2..aku ketepikan dulu . huhu . so arini nak cerita pnjang2 ckit sbb raya aku kali ini mmg...BEST !

Bagi aku best sbb aku xrasa pon raya kali mcm happening je semcm . mungkin ada la faktor2nye yg aku pikirin mcm xsyokk aje . mula2 bila bngun pagi raya tu aku rasa betul2 xsemangat . aku terus pikir la , arini raya ke tak ! mcm sedih jela pagi 2 . pastu tgok family aku pon mcm xsemangat je pagi raya 2 mmbuatkan aku lagi tak semangat tahuu T.T bayangkan time 2 rata2 ahli keluarga Encik Sanudin blom mandi pagi smpai ke-tengahari . euww kan . haha . pastu dengan kuih raya xmsuk dlm balang agi . byk agi la blom prepare . tapi yg penting RUMAH of coz KEMAS la en ! haha .

Tetibe2 ntah mcmne sedara aku kol nak dtg uma !! aduh mmg kelam kabut jadinya . time 2 la kabot nak sediakan kuih . panaskan rendang ketupat semua arr -.-'' pastu pastu time 2 jgk la nak IRON BAJU RAYA ko tahuu . kalau ko tgok la time 2 mmg kiteorg lari sana sini dok sibok nak prepare last minit ! aku jadi tension ar time 2 ..

Tapi Alhamdulillah la..sbb dari situ la mmbuatkan hari raya aku mcm seronok je . kalau sedara aku xdtg la , alamatnya mmg aku xraya ar en . TU YG KATA MAK AKU , ORG YG DTG BERAYA KAT UMA NI BAWAK BERKAT . time kasih kepada keluarga CIK WAN JAH :'> terharuuu ..

so...lepas 2 pnye cite aku sekeluarga kua berjalan beraya la en . kalau ko tgok pic yg kat bwh ni ..ha tula antara uma yg kiteorg serbu ! (aku sebnrnye nak memendekkn cite) hehhe :p

1) rumah pakcik rojak


2) rumah cik wan jah


3) rumah pakcik mahmod


 4) rumah arwah pkcik jali



haha . rajin aku amik gmbr uma org . kalau ko nak tau semua sedara aku ni keluarga belah mak aku . kiteorg mmg fes raya kat KL . 2nd day baru balik kg :) kg aku kat Sg.Besar Selangor ..2nd day raya pnye cite nnti aku story k ;) so memandangkan raya pon blom abis agi , kat sini aku nak mgucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI . MAAF ZAHIR & BATIN :D